Факелно шествие на ученици, учители и студенти
Факелно шествие на ученици, учители и студенти / netinfo
Факелно шествие на ученици, учители и студенти се организира днес по повод 1 ноември – Деня на народните будители. Тържественото честване ще се проведе от 18 часа пред паметника на Васил Априлов. Три лъча факлоносци ще се придвижат към паметника на Васил Апролов. Там ще се проведе и възпоменателното тържество.

С множество инициативи Община Габрово ще отбележи Деня на народните будители. След шествието ще се състои концерт на хора на читалище “Априлов- Палаузов”. Основно училище “Неофит Рилски” ще отбележи 80 годишнината от своето създаване. Празникът ще се проведе в залата на Драматичния театър.

В училищата “Васил Левски” и “Иван Вазов” ще се проведат училищни празненства в чест на техните патрони- народни будители. В 12-то училище "Отец Паисий" днес на тържество са връчени отличителните символи на училището- монограми на учениците от 1 и 9 клас. Днес смесеният хор при читалище “Априлов- Палаузов” ще изнесе традиционен концерт, заедно с детско-юношеската хорова формация при основно училище “Цанко Дюстабанов”.