Ден на отворените врата в Тревненската школа
Ден на отворените врата в Тревненската школа / Национална гимназия за приложни изкуства – Трявна

На 5-и юни, петък, Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна отваря врати за ученици, които проявяват интерес към обучение в училището, за техните родители и преподаватели. Домакините ще им покажат ателиетата, учебните работилници, класните стаи и арт магазина.

В деня на отворените врати ще бъде открита изложба с дипломни работи на випускници от специалностите „Художествена дърворезба“, „Иконопис“ и „Интериорен дизайн“. Посетителите ще могат да разгледат и постоянната експозиция от икони, пластики, резбовани пана и мебели – уникати, създадени от ученици по време на обучението.

Програмата ще продължи от 9 до 17 часа и ще започне с отворени творчески ателиета за рисуване, колаж, грим, маски и прически. Доброволци от гимназията ще провокират гостите да се включат в бала „Супергероят вътре в мен“, за да може всеки да изяви таланта си, скрит под карнавален костюм.

Със свои презентации в следобедните часове ще участват доц. Младен Младенов, Ива Пенчева и Георги Носов, които са сред успелите бивши възпитаници на училището.

Кметът на Трявна – инж. Драгомир Николов ще открие деня на отворените врати. Инициативата се провежда в рамките на традиционните Славейкови празници в града, чийто патрон е президентът Росен Плевнелиев.

ПРОГРАМА

9, 30 ч. – творчески ателиета
10, 30 ч. – изложба с дипломни работи на ученици
11, 00 ч. – музикална програма с участието на група „The blue jam ways“ /Габрово/
13, 00 ч. – презентации на бивши възпитаници на училището
14, 00 ч. – забавни игри
15, 00 ч. – карнавал
16, 00 ч. – музикална програма с участието на Димитра Петкова и Павел Колев /Трявна/