Цветна олимпиада ще се проведе в Габрово с участието на гласовете на „България си ти!“
Цветна олимпиада ще се проведе в Габрово с участието на гласовете на „България си ти!“ / http://bulgariasiti.com/

Образователната инициатива „Цветна олимпиада“ през месец ноември се провежда в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище. В нея се включиха стотици ученици от всички региони на страната.

В Габрово инициативата е на 26 ноември от 17:00 часа в зала „Възраждане“. Специално участие ще вземат Гласовете на „България си ти!“ – джаз певецът Васил Петров, който е един от учредителите на Сдружение „България си ти!“, и популярната и талантлива изпълнителка Весела Бонева. Входът е свободен.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без подкрепата на нашите приятели от Издателство „Просвета“ и верига магазини „Технополис“.