Топлофикация Габрово
Топлофикация Габрово / GabrovoNews.bg
Елка Станчева, абонат на ТЕЦ - Габрово, написа жалба до омбудсмана на България Мая Манолова, съобщава вестник „100 вести" днес.

Дружеството не изпълнява своите задължения и не доставя качествена услуга на своите потребители, да бъде осъдено да предприеме действия по реално обезщетяване на своите абонати, пише в жалбата. Документът вече е заведен в деловодството и Елка Станчева очаква отговор.

„100 вести" припомня, че на 17 февруари над 200 габровци излязоха на протест пред сградата на ТЕЦ - Габрово заради нарушено топлоподаване. Същия ден Община Габрово е завела съдебен иск срещу дружеството за системно неизпълнение на законово вменени и договорни задължения към негови абонати и в Окръжен съд - Габрово е образувано търговско дело № 14/2017 година.

В жалбата си г-жа Станчева е написала, че освен да запознае омбудсмана с проблемите, причинени от дружеството, цели да сезира и Народното събрание на Република България за извършване на законодателни промени в Закона за енергетиката. Става дума за трайно отпадане на „такса сградна инсталация” и синхронизиране на националното ни законодателство с Директива 2011/83/ЕС на Европейския парламент и на съвета от 25 октомври 2011 година.