КЕВР прие инструкцията за смяна на доставчик на електрическа енергия
КЕВР прие инструкцията за смяна на доставчик на електрическа енергия / БГНЕС, архив

Във връзка с постъпващи многобройни сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите на „Топлофикация Габрово“ ЕАД, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов издаде заповед за назначаване на проверка на топлофикационното дружество.

Предмет на проверката на енергийния регулатор е да се установи налице ли са нарушения на издадената на дружеството лицензия за пренос на топлинна енергия на територия в гр. Габрово, както и на лицензията за производство на електрическа и топлинна енергия. Проверка ще бъде извършена и по отношение изпълнението на одобрените от КЕВР Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация - Габрово” ЕАД на потребители в гр.Габрово.

След приключване на проверката в „Топлофикация Габрово“ ЕАД, проверяващият екип от експерти на КЕВР ще изготви доклад по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат обявени от Комисията.

При установени нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки.