телефонни измами
телефонни измами / Thinkstock/Getty Images
31 800 лв. и златни пръстени даде габровка на телефонни измамници. Сутринта на 20 февруари непознато лице, представяйки се за полицейски служител на домашния телефон, заблудил 69-годишна жена от Габрово,  че се провежда полицейска операция на територията на града за задържане  на телефонни измамници.

Жена остави до контейнер 24 000 лева за „ало” измамници  
 
За целта било необходимо да даде пари, като част от тях да изхвърли през терасата, а другата част от парите да остави до контейнер или до дърво на различни места в града. Жената предала сумата от 31 800 лв. и три златни пръстена.

Баба подари на „полицаи“ 34 860 лева и злато

По същия сценарий на 21 февруари, около 09:30 часа, жертва на телефонна измама станал и 74-годишен габровец. Мъжът предал сумата от 4 000 лв.

Смела баба помогна за залавянето на телефонен измамник

На 20 февруари., около 10:30 часа, на домашния телефон на 68-годишна жена от село Киевци неизвестен се представил за полицейски служител. Той заявил, че се провежда полицейска операция за задържане на незаконни имигранти. Било необходимо жената да остави пред входната си врата пари, за да бъдат задържани имигрантите. Жената оставила сумата от 4 000 лв и 1 000 евро.

По трите случая са образувани досъдебни производства.