/ ThinkStock/Getty Images
По-ниски температури и превалявания от дъжд и сняг ни очакват следващата седмица. Истински зимен пристъп показва прегледът на средносрочните модели за времето, представен в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Какво да очакваме от времето през февруари?

студ и сняг в Европа
БГНЕС

В началото на следващата седмица средиземноморски циклон ще влоши времето над Балканите. До вторник времето ще остане меко време. В събота, неделя и понеделник отново ще има температури до 13-15 градуса на места.  

От вторник ни очакват рязка промяна. Превалявания от дъжд, а в планините от сняг, ще започнат още в нощта срещу вторник. Вятърът от северозапад ще се усили и дневните температури ще паднат до между 1 и 6 градуса.

времето дете куче сняг топло
ThinkStock/Getty Images

Времето ще бъде предимно облачно, ветровито и по-студено, температурите ще се върнат към обичайните за средата на февруари нива.

Във втората половина на следващата седмица средиземноморски циклон над Турция ще влияе на времето над страната, като главно над Източна България ще превалява предимно сняг, а вятърът от североизток ще е до умерен.

времето дете сняг поляна топло
ThinkStock/Getty Images

Температурите ще останат сравнително ниски - дневните между 0 и 5 градуса, а сутрен градусите, особено на запад, ще паднат и до минус 3-минус 5.

Студеното време ще се задържи до края на следващата седмица. В петък, събота и неделя сняг ще превалява на много места в страната, показват още средносрочните модели за времето.