Завърши ремонтът на гостилницата в Стария Добрич
Завърши ремонтът на гостилницата в Стария Добрич / Дарик Добрич

Приключи ремонтът на гостилницата в "Стария Добрич",  в началото на юли се очаква да отвори врати и ханът. Извършените подобрения възлизат на  близо 1 млн. лева, съобщи за Дарик концесионерът на двата обекта - президентът на ФК "Добруджа" Валентин Василев.

Двата обекта са основно ремонтирани. В хода на реконструкцията са подменени ВиК и ел. инсталациите, направена е изолация, разказа Василев като увери, че архитектурно- етнографският облик на обектите е запазен. Строително-ремонтните дейности са правени по проект на арх. Витлеем Чалъков, който е единият от архитектите на целия комплекс "Стария Добрич". За мен "Стария Добрич" е най-хубавото място в града и аз съм удовлетворен от това, което направихме, сподели Василев.

Вложените от него средства са повече от заложените в концесионния договор, който  задължава концесионера да инвестира 180 хил. лева в реконструкция на гостилницата и 120 хиляди за подобрения в хана. Срокът на концесията е 20 години. В условията е залегнало и изискването в хана и гостилницата да бъдат настанявани и изхранвани футболистите от ФК"Добруджа 1919". Те ще бъдат наши скъпи гости, коментира във връзка с това Василев.

Гостилницата вече посреща клиенти. Тя разполага със 70 места в двете закрити зали и с 40 места на открито. Заведението ще предлага основно национална ястия. Кухнята му е изцяло обновена и в нея работят 7 готвачи.