Започват празненствата, посветени на зоопарка
Започват празненствата, посветени на зоопарка / netinfo

Стартират проявите, посветени на 10-та годишнина от българо-швейцарското партньорство, което е в основата на изграждането на новия добрички зоопарк.

От днес в Центъра за защита на природата и животните е експонирана изложба на детски рисунки на ученици от училище „Дора Габе”. Друга документална изложба ще проследи историята на партньорството в снимки и документи. Тя ще бъде открита на 18 юни във фоайето на общината.

Специално за празненствата в Добрич пристигат основателите на швейцарското дружество „ПроЗоо – Добрич” Барбара Геринг и проф. Еванд Изенбюгел.

Професорът ще изнесе лекция в професионалната гимназия по ветеринарна медицина на 22 юни. За същия ден е насрочено официалното откриване на скаутското лято и благотворителна вечер под наслов „С любов към животните и хората”. Средствата от благотворителната вечер ще бъдат използвани за изграждането на подслон за миещи мечки в зоопарка.

Швейцарското дружество „ПроЗоо – Добрич” партнира на общината в изграждането на зоопарка от 1997 година. В резултат на това партньорство е изграден уникален за България и Европа Център за защита на природата и животните.

Той е разположен на площ от 160 дка.

Днес посетителите на зоопарка могат да видят над 100 вида животни, които се отглеждат в естествената им среда.