Забраниха разходки на кучета в Дунавския парк на Силистра
Забраниха разходки на кучета в Дунавския парк на Силистра / Дарик Добрич
Забранителни табели за разходка на домашни любимци в Дунавския парк на Силистра са поставени на всички подстъпи към парка. Забраната е съгласно общинската наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Силистра и Наредбата за придобиване, притежание и стопанисване на кучета.

За спазването на наредбите следят служители на общинския инспекторат и сътрудници по охрана на парка, със съдействието на служители от МВР, съобщиха от пресцентъра на Общината. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно същата наредба, а максивалната глоба за системни нарушения достига до 200 лева.

За разходка на домашни любимци към момента Общината е изградила 3 от общо предвидени 8 площадки за  кучета. Две от тях са вблизост до началото и края на Дунавския парк, а третата е на ул. “Кълараш” 32, уточниха от общинския  пресцентър. 

Броят пък на регистрираните кучета през тази година, след проведените няколко кампании за регистрация на домашните любимци, е 534, при 20-30 през последните две години.

Собственици на кучета започнаха подписка за отмяна на забраната, като в рамките само на един ден са събрани над 700 подписа.Те съобщиха също, че подготвят и протест на 9 декември т.г /събота/, за да изразят несъгласието си със забраната, която определят като дискриминативна.