ВУМК създава център за дистанционно обучение
ВУМК създава център за дистанционно обучение / Дарик Добрич, архив

Висше училище „Международен колеж” започва работа по проект, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Дейностите предвиждат през 2013 година да бъде създаден Център за електронно обучение с контактни точки в градовете Добрич, Варна и София. На български и английски език ще бъдат разработени програми за електронно обучение в дистанционна форма по професионални направления "администрация и управление" и „информационни и компютърни науки". Проектът е с продължителност 24 месеца и ще приключи в края на 2014 година. Заложено за това време в електронна среда да бъдат обучени 1000 студенти.

Общата цел на проекта е да използва информационните и комуникационни технологии в преподаването, за да изгради гъвкави учебни пътеки и възможности за учене през целия живот, съобразени с нуждите на обучаемите и квалификационните изисквания на бизнеса у нас и в чужбина. Основно предимство на електронната среда за обучение ще бъде наличието на версия на английски език, което позволява ползването й от чуждестранните студенти и привличането на повече утвърдени преподаватели от чужбина.