Дарението бе получено от директорките
Дарението бе получено от директорките / Ротари клуб Добрич
Ротари клуб – Добрич осигури интерактивни дъски на още четири добрички училища, съобщават оттам. Президентът Ивайло Донев връчи даренията на Светла Иванова – директор на СУ „Любен Каравелов“, Невена Люцканова – на ОУ „Хан Аспарух“, Иванка Димитрова – на ОУ „Христо Смирненски“ и Анжела Панчева – на ОУ „Стефан Караджа“. 
 
Така вече всички общински училища в града – основни и средни, са обхванати в проекта на Ротари клуб – Добрич и разполагат с интерактивна дъска. Такава бе дарена първо на Регионална библиотека "Дора Габе" в началото на инициативата, поставено през 2013 година.

Подкрепата за развитието на образованието е сред основните цели за Rotary International. Добричката организация единствена в страната подпомага местните училища именно с интерактивни дъски. Проектът ще бъде финализиран с организирането на ежегодно тематично обучение за преподавателите от местните училища.

Следващата голяма инициатива на организацията, насoчена към децата на Добрич, предвижда инсталиране на системи за филтриране на водата в училищата в града. Работата по новия проект вече е започнала и ще обхване всички учебни заведения.