Ротари Добрич получи отличен за работата си
Ротари Добрич получи отличен за работата си / Ротари клуб

Отлична оценка за работата си получи Ротари клуб Добрич от дистрикт гуверньора на Ротари България Пламен Минев. По време на първото си официално посещение в Добрич в качеството си на дисктрикт гуверньор, Минев обсъди с местните членове на организацията предстоящите проекти и благотворителни прояви.

Предстои изграждането на ученически Ротари клуб за юноши от 14 до 18 години, както и възстановяване дейността на младежки Ротари клуб за членове от 18 до 30 години.

Общо 86 Ротари клуба развиват дейност в цяла България. В Добрич клубът съществува от 15 години. В него членуват 47 души, от които 45 мъже и 2 жени. С помощта на ротарианците в Добрич е изграден гробищният храм „Св.Архангел Михаил", спортната площадка в дом "Дъга", чешмата в градския парк, ремонтирана е часовниковата кула в градския парк. Приоритетните проекти, по които добричките ротарианци работят в момента са набирането на средства за изграждането на храм „Св.Климент Охридски" и за изграждането на паметник на ген.Иван Колев.
На 14 април Ротари клуб организира благотворителен театрален спектакъл с участието на актьора Николай Урумов за набавяне на средства за благородните каузи.