Ученик от Добрич с награда от национален фестивал
Ученик от Добрич с награда от национален фестивал / netinfo

Ученикът Ахмед Раиф от Х клас на Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „М. Ломоносов” в Добрич се класира на трето място на националения фестивал "Наука на сцената 4", провел се в Севлиево. Отличието за добричкия ученик е в направление „Компютърни презентации”.

Десетокласникът, който е миналогодишен шампион в областния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, представи мултимедиен урок „Стабилизиран токоизправител”, разработен под ръководството на учителите инж. Красимир Дойчев и инж. Ваня Тонева.

Фестивалът бе организиран от  съюзите на физиците, химиците  и биолозите и  МОМН. В него участваха над 220 ученици с 80 ръководители. Проявата е част от Европейската програма “Science on stage” и има за цел да предизвика и поддържа интереса на младите хора към физиката, химията и биологията. На форума учители и ученици представят науката по забавен и атрактивен начин чрез макети, действащи модели, постери, кръстословици, експерименти, иновационни демонстрации, театрални постановки и компютърни презентации.

Класираните на първите места ще имат възможност да участват в международното издание на фестивала, което ще се проведе от 25 до 28 април 2013 г. в Слюбоце, Полша и Франкфурт на Одер, Германия.