Ученичка от Финансовата гимназия стана блогър на годината
Ученичка от Финансовата гимназия стана блогър на годината / личен архив

Ученичка от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" Добрич бе отличена с награда "Блогър на годината 2010" на немската програма "Европейци за мир", фондация "Памет, отговорност и бъдеще". Тя се казва Велислава Иванова и учи в 12 б клас. От училището съобщават, че момичето работи много активно във всички техни европейски проекти, като многократно ги е представяла на различни форум в България и Германия.

Програма "Европейци за мир" поддържа собствен блог, в който млади хора от цяла Европа отразяват своите впечатления от работа по международни проекти, финансирани от фондацията. Велислава печели приза в конкуренция с младежи от 20 страни и получи специална покана за участие в поредица от събития по отличаване на най-добрите проекти за 2010 година и в официалното награждаване в Берлин от 3 до 7 декември т.г. .

Програма "Европейци за мир" финансира международни проекти и партньорства между немски образователни институции и такива от Централна и Източна Европа, както и Израел. През последните години към програмата се присъединяват и институции от западноевропейски страни.