Математически лагер в СУ Св. св. Кирил и Методий
Математически лагер в СУ Св. св. Кирил и Методий / dariknews.archive
СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич организира математически лагер по проекта си „Математически лабиринт“ на Програмата „Еразъм+“ на ЕС.
Проектът е в своята заключителна фаза. Готова е интерактивната книга „Математически лабиринт и насоки“, която обобщава двугодишния труд на учителите по математика Галина Хрисандова, ЦветинкаОрешарова, Теодора Ставрева, Нели Георгиева, преподавателя по английски език Павлета Желязкова и на техните партньори от Кипър, Гърция, Македония и Италия.

От 26 до 30 юни в училището ще се проведе математически лагер под наслов „За всички, които мислят, че математиката е трудна, скучна и абстрактна“. В него ще участват 30 любители на предизвикателствата на възраст от 14 до 18 години. Всеки ден, в рамките на два часа, учениците ще разрешават различни житейски ситуации с помощта на знанията си по математика.
 
Участниците ще се върнат във времето на Талес и ще разберат как е успял да измери височината на пирамидите в Египет без съвременните технологии. Ще попаднат и в „царството на умните“, за да почерпят от мъдростта на земеделците.
 
Работният език на проекта е английски и това дава възможност на участниците да приложат своите знания и създава хоризонт за междупредметни връзки.
 
Всички участници ще бъдат наградени с тридневна екскурзия до античния Перперикон и Златоград.