Студенти от Международния колеж участват в състезание по мениджмънт в туризма
Студенти от Международния колеж участват в състезание по мениджмънт в туризма / Дарик Добрич

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма. Българският отбор е единственият от нашата страна, поканен на състезанието, което започва утре в  Амстердам, Холандия.

Тимът на младежите се състои от четирима души – Мария Христова (Враца), Фетия Ахмедова (Шумен), Димитър Йорданов (Пловдив) и Гочо Господинов (Бургас), второкурсници в съвместната специалност  по Хотелски мениджмънт във  Висше училище Международен колеж и Университета Кардиф Метрополитан, Великобритания.

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието ще вземат участие над 30 студентски отбора от Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Велокобритания и други.

Студентите ще се състезават в три кръга. Най-напред младежите от всеки тим ще представят тематичен видеоклип, в който разказват за себе си, своята страна и училището, от което идват. Вторият кръг предвижда разработка на проект по темата "Жената като икономически фактор в туризма", а в трети кръг ще бъде поставена задача, която все още се държи в тайна.