/ ДГС - Добрич
Деца и лесовъди залесяват заедно в Добричка област
Започва Седмица на гората – 2018 г., която тази година ще се проведе под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“.
Инициативата е чествана за първи път през 1925 г. като празник на зелесяването. В чест на лесовъдския празник, в продължение на цялата седмица и на територията на цялата страна ще се извършат залесявания с участието на желаещи граждани.
 
В държавните ловни стопанства на територията на цялата Добричка област в дните до края на седмицата са предвидени множество инициативи и прояви.
 
В ДЛС-Балчик Седмицата на гората стартира със залесяване в местността „Новия плаж“ и в ПП „Златни пясъци“ с участието на деца и  лесовъди-ветерани.
 
В ДГС-Добрич разсадник „Дъбово“ ще отвори врати за всички деца, които искат да се запознаят с професията на лесовъда. На 4 април ветерани лесовъди и граждани ще залесяват в горски парк „Дъбово“. Ден по-късно служителите на областна администрация Добрич и лесовъди ще залесят дръвчета на предварително определен участък.
 
В ДГС-Генерал Тошево организират излет с деца от ОУ „Христо Смирненски“ и дискусия на тема: Децата на България – бъдещи стопани на гората в Европа”. Официалното откриване на празниците стартира на 2 април със залесяване в двора на стопанството под наслов „Гората дава живот“.

На 3 април ръководството на териториалното поделение организира Дискусионна кръгла маса и посещение на Демонстрационен учебен обект от колектива на стопанството. На 4 април граждани, организации, училища и детски градини ще получат фиданки от стопанството и ще ги залесят в зелените площи до прилежащите им сгради.
 
В ДЛС-Тервел горските педагози на стопанството ще учат и играят с децата от ДГ „1 юни“ и ще засадят заедно дръвчета в двора на учебното заведение. Заниманията по Горска педагогика ще продължат на 4 април  с деца от различните школи в ОДК „Малкия принц“, а  откритият урок ще се състои в местността „Хижата“. Ръководството на ДЛС-Тервел и служители на общината ще засадят дръвчета в двора на църквата „Свети Георги“.