Шоколадено обучение в Кулинарната академия
Шоколадено обучение в Кулинарната академия / Кулинарна академия

Двудневно обучение за производство на шоколадови произведения ще преминат студенти на Кулинарна академия HRC, съобщават от учебното заведение. В Добрич ще гостуват представители на българският клон на белгийската компания "Пуратос", световноизвестна със своя шоколад за сладкарската индустрия.

Специалистите ще представят пред студентите как да работят с професионалните продукти, прилагани успешно в над 100 държави по света. Освен студенти на сладките демонстрации са поканени и ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич и хора от бизнеса в нашия район.

Кулминацията на форума ще бъде състезание за шоколадов десерт и шоколадови бонбони, което ще се проведе утре в академията. Всеки студент - участник ще трябва да представи своето виждане за десерт и бонбони пред представителите на компанията. Най-високо оцененият студент ще заслужи да бъде представителят на България в 4-дневно професионално обучение в шоколадовата фабрика на "Пуратос" в Белгия, което ще събере изявени студенти от цял свят през месец август.