Румен Иванов е водачът на ГЕРБ в Добрич за трети пореден път
Румен Иванов е водачът на ГЕРБ в Добрич за трети пореден път / Дарик Добрич

Няма промяна в избора на водач за листата на ГЕРБ в Добричка област. Това ще бъде Румен Иванов, който се кандидатира за трети мандат в Народното събрание. Роден е на 21 февруари 1962 г. в Генерал Тошево. Бил е директор на ОД на МВР - Добрич и управител на клон на банка.

Бивши министри от правителството на Бойко Борисов, управлявало в периода 2009-2013 г., водят листите на ГЕРБ в 11 от общо 31 многомандатни избирателни района за предстоящите на 5 октомври извънредни парламентарни избори. В други 9 водачи са бивши депутати, в Плевен на първо място е бившият председател на парламента Цецка Цачева, а в 24-ти район в София - бившият началник на премиерския кабинета на Борисов Румяна Бъчварова.

Традиционно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще води листите в 25-ти МИР в София и в Пловдив. В столицата водачи ще са и Александър Ненков - в 23-ти МИР и Румяна Бъчварова - в 24-ти МИР. Цветанов ще е водач в Благоевград и Велико Търново. В повечето региони няма промяна във водачите от предходните избори през 2013 г., в други райони има нови лица, макар и някои познати като народни представители. Такива са Монтана, където водач ще е Десислава Атанасова, Габрово - Цветомир Михов. Там досега водач е бил Томислав Дончев, който стана евродепутат. В Пазарджик листата ще води ген.Стоян Тонев, в Пловдив област - Методи Андреев, във Видин - Ивайло Московски. Московски ще е водач на листата и в София област.

Във Варна и Стара Загора водач ще е Лиляна Павлова. В Кърджали листата ще води Цвета Караянчева, в Кюстендил - Кирил Калфин, в Плевен - Цецка Цачева, в Русе - Пламен Нунев. В Сливен водач на листат ще е Десислава Танева, в Смолян - Даниела Дариткова. Листата в Хасково ще е водена от Делян Добрев.

Цветан Цветанов, зам.-председател на партията, отново е председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Той посочи, че са заложили на кадри, които могат да оправдаят доверието на избирателите. Целта ни е силно дясноцентристко управление с лидер ГЕРБ, каза той и допълни, че ще се стремят да спечелят около или над 121 депутати, за да могат да върнат страната в „правилната европейска перспектива".