Родолюбци от НД „Традиция” посетиха Букурещ
Родолюбци от НД „Традиция” посетиха Букурещ / Регионален клуб „46-ти пехотен Добрички полк”

По идея на Регионален клуб „46-ти пехотен Добрички полк”, представителна група от клоновете на Национално дружество „Традиция” в Североизточна България посети румънската столица Букурещ във връзка с подготовката на мащабен международен военноисторически фестивал в Добрич, посветен на 100 годишнината от героичната Добричка епопея.

Групата посети Националния военно-исторически музей на северната ни съседка, за да се запознае обстойно с въоръжението, снаряжението и оборудването на румънската армия по време на Първата световна война с цел достоверното им пресъздаване по време на възстановката в Добрич. Обстойно бе проучена и гледната точка на официалната румънска историография за събитията на Добруджанския фронт през 1916 г.

Представителите на военно-патриотичната организация посетиха и военното гробище „Про Патрия” в Букурещ, където почиват костите на над 150 български герои, загинали за Родината през Първата световна война и сведоха глави пред саможертвата и подвига на достойните мъже, отдали живота си за обединението на България.