Ремонтират улици и тротоари в Генерал Тошево
Ремонтират улици и тротоари в Генерал Тошево / Община Генерал Тошево

Започна плановата частична рехабилитация на уличната мрежа в Генерал Тошево. Поетапно се асфалтират най-компрометираните улици и участъци в града. Фирмата-изпълнител е осигурила няколко работни бригади за фрезоване, засмоляване и полагане на асфалт. До края на седмицата работата по пътната инфраструктура в града трябва да приключи. Успоредно с това ремонти текат в селата Чернооково, Йовково и Росен.

Улиците за асфалтиране през тази година бяха определени от комисия, в която водещ бе „гласът на гражданите". Според решението, поетапно през 2016 и 2017 година ще бъдат изкърпени или частично рехабилитирани улиците „Черно море", „Райко Даскалов", „Георги С. Раковски", „Опълченска", „Стара планина", „Иван Вазов", „Никола Вапцаров", „Добруджа", „Първи май", „Тодор Рачински", част от „Димитър Дончев", „Владимир Комаров", „Елин Пелин", „Йордан Йовков" и „Черно море". Общинското ръководство смята през следващата година средствата за ремонт на улична мрежа в града отново да надхвърлят 200 000 лева.

В Генерал Тошево върви и изграждането на тротоарни алеи на ул. „Асен Златаров". По този начин ще се улесни придвижването до югоизточната част на града и до гробищния парк.

Ремонтират улици и тротоари в Генерал Тошево
netinfo