Пробация за 61-годишен, убил неволно съпругата си в катастрофа
Пробация за 61-годишен, убил неволно съпругата си в катастрофа / netinfo

Наказание „пробация” ще изтърпи 61-годишният Минчо Михайлов от Генерал Тошево. Добричкият окръжен съд го призна за виновен и му наложи „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца. Три месеца ще му бъдат удържани по 25% от трудовото възнаграждение. Лишен е и от право да управлява моторно-превозно средство за 1 година и 6 месеца.

Минчо Михайлов е причинил по непредпазливост смъртта на съпругата си. Тя е пътувала на седалката до него на 30 декември 2008 г. по пътя Ген. Тошево – Добрич, когато той решава да изпревари със 100 км в час движещ се пред колата му камион. При маневрата излиза от шосето и се удря в няколко крайпътни дървета. Съдебно-медицинската експертиза е установила, че смъртта на пътничката е настъпила бързо и е била неизбежна.

Минчо Михайлов призна всички факти по обвинителния акт и даде съгласие делото да се гледа като съкратено съдебно следствие. Той има средно образование, не е осъждан и работи. Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.