Председателят на „ХобиСклуб” взе участие в Международен форум
Председателят на „ХобиСклуб” взе участие в Международен форум / Дарик Добрич,архив

Председателят на добричката неправителствената организация „ХобиСклуб” Иван Тодоров взе участие в международен форум на тема „Успешен преход от обучение към трудова заетост”. Форумът е организиран от Националния алианс за социална отговорност в курорт ”Златни пясъци”, съобщават от „ХобиСклуб”.  В него са участвали над 140 души, представители на неправителствени организации, общини и работодатели. В работата на форума се е включил и Люк Зелдерло - генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

Изнесени са доклади и презентации от експерти в социалното дело от осем европейски страни - Белгия, Франция, Италия, Ирландия, Малта, Хрватска, Австрия, Холандия.

Председателят на „ХобиСклуб” Иван Тодоров също е представил доклад, в който е подчертана нуждата от подкрепа на хората с увреждания на общинско и държавно ниво и необходимостта от формиране на активни местни социални политики. Иван Тодоров посочва още, че действащата нормативна база в България изостава от потребностите на хората с увреждания.