/ BGSupporters
Проект за подновяване на стадион „Дружба” в Добрич по програмата „Красива България” ще разгледат общинските съветници на предстоящата сесия на 27 ноември.

Община Добрич разработва проект за управление и регулиране на трафика в града

Предвижда се обособяване на зони на трибуните за хора с намалена подвижност и хора с увреждания и достъп към тях, както и ремонт и изграждане на санитарни помещения и осигуряване на достъпна среда за тях.
 
Стадион „Дружба“ е сред най-старите съществуващи стадиони в България. Построен е в края на 50-те години на миналия век и официално е открит през 1960 година. Капацитетът му е 23 000 места, от които 12 500 седящи места.

Община Добрич ще кандидатства с проект за ремонт на стадион "Дружба"
 
Стадионът е предвиден да приеме мачове от Европейско първенство по футбол на УЕФА за девойки до 17 години през 2019 година. Във връзка с това е извършена инспекция на стадиона и е съставен доклад от страна на Български Футболен Съюз, посочват от общината. Той гласи, че са необходими подобрения, част от които са обособяване на зона за хора с увреждания и инсталиране на санитарни възли за зрителите.

От 1962 година не са извършвани строително-монтажни работи и строително-ремонти работи по санитарните помещения към стадиона, като  към момента липсват изградени ВиК и ел.-инсталации в тях.

14 идеи се конкурират в избор за туристическо лого на Добрич

С възможността стадион „Дружба“ да поеме домакинските мачове на отбора на  „Добруджа 1919“ ще отпадне необходимостта от ползване под наем на друг лицензиран стадион в областта. Общината ще кандидатства пред програма „Красива България” с проект на обща максимална стойност 120 729 лева, като съфинансирането от страна на общината е 60%, или 72 437 лв.