/ Дарик Добрич
Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ ще участва в мега-спектакъла „Ансамблите на България“, който ще се състои на 24 март в Зала 1 на НДК.

На сцената ще излязат четири формации. Освен добричкия ансамбъл своя продукция ще представят Ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик“, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас  и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

ПФА "Добруджа" ще представи 2 добруджански сюити, провадийски игри и музикални пиеси и песни от Живко Желев, съобщи за Дарик ръководителят на ансамбъла Стоян Господинов.

Концертът се организира от Продуцентска компания OLD BG.

Проф. Бураджиев: Пазя прекрасни спомени от Добрич и работата ми в ПФА "Добруджа"

Фолклорните трупи ще представят най-характерните песни и танци от своя фолклорен регион в рамките на около 50 минути. В края на концерта всички ансамбли ще излязат на сцената с обща постановка.

„Кой знае най-добре добруджанските песни и танци, ако не ансамбъл „Добруджа“, а фолклора от Странджа, Източна и Западна Тракия…!? Това са артистите, които са в сянката на „голямата тройка“, но все още продължават да поддържат българския фолклор, традиции и сценично изкуство, за което заслужават уважение и шанс за изява”, казват организаторите на концерта в НДК.