Откриват обновеното читалище в село Росица
Откриват обновеното читалище в село Росица / Дарик Добрич

Реновираното читалище „Йордан Йовков – 1941” в село Росица ще бъде открито официално тази вечер от 18.00 часа, съобщават от община Генерал Тошево. Културното здание бе приведено в европейски вид със средства в размер на 160 000 лв. по проект, спечелен от община Генерал Тошево още през октомври 2011 год. по Оперативна програма „Развитие на селските райони”. След мащабния ремонт просветното средище е с подменени подови настилки (гранитогрес, ламинат, дюшеме на сцената), сменен окачен таван тип „Армстронг”, облицовани стени, подменена дограма и осветителни тела, нови санитарни възли, положени вътрешна и външна мазилки, подменени улуци и водосточни тръби.

Със завършване на строителните работи в читалището е обособен и клуб за подпомагане на уязвими групи от населението в село Росица. Създадени са необходимите технически възможности за дейността на клуба – обзавеждане, оборудване, комуникации – интернет, мултимедия, телефон.

За официалното откриване е подготвена празнична програма за жителите и гостите на селото. Те ще бъдат приветствани от Областна управа Добрич и кметския екип на Генерал Тошево, след което музикални поздрави ще поднесат изпълнителите от Ансамбъл за народни танци и песни „Кадъйнча”, село Червеноармейское (Кубей), Болградски район, Република Украйна.