Осъдиха двама за грабеж и счупен зъб
Осъдиха двама за грабеж и счупен зъб / netinfo
Добричкият окръжен съд одобри постигнатото с прокуратурата споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу 38-годишния Боян Г. Петров и 19-годишния Росен И. Росенов от с. Оброчище, община Балчик. Петров ще изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода” при първоначално строг затворнически режим, а Росенов получи присъда от 8 месеца условно „лишаване от свобода” с 3 години изпитателен срок.

Двамата се признаха за виновни пред Добричкия окръжен съд, за това че на 14 април 2007 година в село Оброчище, след като употребили алкохол, са нападнали съселянина си Христо Иванов. Обвиняемият Петров започнал да рита Иванов, претърсил джобовете му и взел 20 лв. Съдебно-медицинската експертиза е установила, че пострадалият е получил средна телесна провреда – счупен зъб, който му пречи при говор и дъвкане.

Петров и Росенов казаха, че разбират обвинението и последиците от одобреното от съда споразумение на влязла в сила присъда. Двамата заявиха, че са го подписали доброволно.