Обсъждат новата структура на общинската администрация в края на януари, може да има освободени
Обсъждат новата структура на общинската администрация в края на януари, може да има освободени / Дарик Добрич

Новата структура на общинската администрация на Добрич ще бъде предложена за обсъждане на сесията на Общинския съвет в края на януари, каза пред Дарик кметът Йордан Йорданов. Той допълни, че не изключва варианта да има освободени служители. Йорданов увери обаче, че служителите, които са професионалисти и продължават да вършат работата си добре, независимо от смяната на властта, няма от какво да се притесняват. На зам.-кметовете е поставена задача да оценят работещите в отделните дирекции. Каква точно ще бъде новата структура ще бъде разяснено на сесията.

Общината приключи годината с преизпълнение на местни данъци и такси със 109%, съобщи още Йорданов. Не е добро обаче изпълнението в перото "продажба на общинска собственост" – там, при заложени 2 млн.лева, са постъпили само 650 хил.лв. Направени са стъпки за намаляване на прогнозните стойности за 2016 година. Финансовата година за общината е приключила добре, въпреки че през ноември е имало много задължения, които е трябвало да бъдат платени, а бюджетът не е бил достатъчен. „С помощта на екипа ми и най-вече на зам.-кмета по финансите Елка Димова успяхме да се справим и да изчистим всички задължения към края на годината”, подчерта Йорданов.

По думите му в най-кратки срокове ще бъдат оповестени резултатите от одита и финансовата ревизия на общината, която кметът поиска, заемайки поста.