/ ThinkStock/Getty Images
За девета поредна година Община Силистра стартира процедура за финансиране на проекти на неформални младежки групи "Младите за Силистра 2019". Предвидените средства са с общ размер 5 200 лева като максималната сума за едно проектно предложение е 800 лева.  Финансирането дава шанс на неформални младежки организации и групи да реализират идеите си. До 7 март 2019 г. младежите имат възможност да изпратят своя проект и той да бъде финансиран безвъзмездно.

В Силистренско отчитат намаление на продължително безработните

И тази година  ще бъдат подкрепени  проектни предложения, в които планираните дейности са ориентирани към креативност и иновативен подход за стимулиране на предприемачеството и инициативността на младите хора, предоставяне на възможности за изява на таланти в сферата на изкуството и културата, разработване на механизми и създаване на възможности за пряко включване на младежите в процесите на вземане на решения, повишаване на компетенциите и уменията на младите, свързани с кариерното им развитие и трудова реализация.

Ще се подкрепят и проекти, целящи популяризирането на здравословния начин на живот и стимулирането на физическата активност на младите хора, както и популяризиране и развиване на доброволчеството сред тях. В конкурсната сесия могат да участват проекти, разработени от млади хора на възраст от 14 до 29 години, уточняват още от Община Силистра.