Над 850 души потърсиха работа в сферата на туризма
Над 850 души потърсиха работа в сферата на туризма / Дарик Добрич

Над 850 души с подходяща квалификация от общините Добрич, Добричка, Крушари и Балчик, между които около 430 младежи посетиха проведената в Добрич трудова борса в сферата на туризма, информират от Бюрото по труда. 67 от посетителите са били наети на работа чрез  директен подбор на място. След приключване на борсата по-голяма част от работодателите са посочили, че са успели да наберат достатъчно кандидати по обявените работни места, но предстои да извършат окончателен подбор и да подадат информация на специалистите в Бюрото по труда за наетите лица.

В специализираната трудова борса взеха участие 33 работодатели, които обявиха общо 716 свободни работни места за длъжностите: администратори, бармани, сервитьори, готвачи, помощник готвачи, сладкари, спасители, камериерки, пиколо, озеленители,  работници поддръжка и др.

По време на борсата бяха оформени щандове за попълване на автобиографии, където трудови посредници от Добрич съдействаха на търсещите работа при изготвяне на автобиографии и заявления за кандитатстване. Около 450 посетители са се възползвали от предоставената възможност.