Над 100 туроператори с интерес към туристически маршрути в Добруджа
Над 100 туроператори с интерес към туристически маршрути в Добруджа / Дарик Добрич

15 туристически маршрута в Добричка област бяха представени на едно от най-големите туристически изложения в света - WORLD TRAVEL MARKET в Лондон, Великобритания, съобщават от пресслужбата на община Добрич.
Маршрутите са разработени в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който се реализира от община Добрич в партньорство с общините Балчик, Добричка и Каварна  по оперативна програма „Регионално развитие”.

Дестинацията „Пъстрото лице на Добруджа” предизвика интереса на повече от 100 български и чуждестранни туроператори, с които бяха осъществени директни контакти. Към днешна дата вече са факт и първите резултати, посочват от община Добрич. Само за два дни след приключване на туристическия форум в кметството са получени повече от 10 потвърждения, запитвания и предложения за съвместна работа от големи туроператорски фирми от Турция, Испания, Англия, Белгия и други, което доказва потенциала на проекта за развитието на туризма в региона. Предстои договаряне и с един от големите български туроператори. Дестинацията „Пъстрото лице на Добруджа“ е предизвикала интереса и на представителите на National Geographic, допълват от общината.

На изложението в Лондон са разпространени туристически пътеводител и диск с филми, презентиращи дестинацията, както и рекламни сувенири.