Младежи от 7 страни се включват във  форум „Магията на Дуранкулак”
Младежи от 7 страни се включват във форум „Магията на Дуранкулак” / netinfo
Дуранкулак е домакин на младежки форум, който започва днес и ще продължи до 30 септември. Форумът, наречен "Магията на Дуранкулак", се реализира в рамките на едноименен проект по програма „Младежта в действие” на Европейската комисия. Целта на проекта е да се осъществи международен културен обмен.

42-ма младежи от седем страни - Полша, Унгария, Словакия, Турция, Румъния, Италия и България се включват в проекта. Те ще получат знания за историята, културата и бита на страната домакин. Участниците са на възраст  от 15 до 30 години. Организатори от българска страна са училища за приключения „Реверсо”.

Десетдневната програма предвижда участие в празника на град Добрич - 25 септември, посещение на Калиакра и Яйлата, организиране на работни сесии. В читалището на село Дуранкулак ще бъдат представени народни обичаи от страните участнички във форума, а деца от училището в същото село ще пресъздадат обичая „Коледуване”. Предвижда се още почистване на плажната ивица, посещение на български семейства от района и среща с кмета на община Шабла Красимир Кръстев.

Форумът ще се роведе в базата на ЦАПК”Прогрес”- Дуранкулак.