Мирослав Живков - треньор на месец април
Мирослав Живков - треньор на месец април / Дарик Добрич

Треньорът на волейболния Добруджа 07 Мирослав Живков бе награден за треньор на месец април в традиционната анкета на Пресклуб България, след като отборът спечели за първи път в историята си Купата на България.

За отбор на месец април беопределен шампионът от Марек Юнион-Ивкони. Заедно с Мирослав Живков пред медиите застанаха още президентът на Добруджа 07 Веселин Велев, както и състезателите на тима Костадин Стойков, Симеон Александров и Георги Манчев.

В гласуването за треньор №1 Мирослав Живков спечели анкетата със 7 гласа от спортните редакции. Той изпреварва с един глас колегата си в Марек Найден Найденов.

"Искам да благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Това е изключително признание и искам да кажа, че този резултат е плод на усилията на всички в клуба Добруджа 07. Благодаря на всички спонсори, които ни осигуриха условията, в които да реализираме нашите знания и нашия труд. Искам да благодаря и на всички състезатели, които с всеотдайността си допринесоха за резултатите. Искам да благодаря и на всички колеги треньори от българското първенство, които допринесоха за израстването съответно на своите отбори и участвахме в едно изключително равностойно първенство, в което всеки отбор можеше да победи всеки", каза Миро Живков веднага след като получи наградата си за треньор на месеца.

"Специално искам да благодаря и на г-н Велев и на г-н Матеев (Младен Матеев, шеф на Изида, б.р.) за помощта, която ни оказваха през целия сезон. За мен най-голямата победа е, че нашите състезатели се превърнаха в пример за децата в града", каза още Живков.

"Искам да запазя целия състав и особено ми се иска Коце Стойков да остане при нас. Въпреки годините, които само той ги забелязва, игра във всички мачове, което не е никак малко. И не на последно място бе постоянен през цялото време.
Симеон Александров се включи отлично, въпреки че смени два отбора и две държави, преди да дойде при нас. Не е лесно да се работи в толкова различни среди с различни треньори, а и след физическите проблеми, които имаше. Но Симо го направи.

През първия полусезон играхме с разпределителите Стефан Стоянов и Христо Енков, които дадоха своя сериозен принос за постигнатия резултат (№1 на полусезона).

Георги Манчев започна да играе, след като в първите четири месеца се подготвяше по индивидуална програма след сериозна контузия. И сега в националния отбор ще има възможността да продължи с подготовката си", допълни специалистът.

"По-важното е да успеем да запазим играчите, които имаме в момента. За привличане на нови по постове не е говорено. Искам да отбележа и прогреса на младите ни състезатели от школата - Жулиен Георгиев, Ивайло Калев и Илия Петков", завърши Мирослав Живков.

Президентът на Добруджа 07 Веселин Велев заяви, че е поставил задача пред треньора на тима Мирослав Живков да проучи условията за участие в евротурнирите.

Със спечелената Купа на България добричлии получават правото да участват във втория по сила турнир -  за Купата на ЦЕВ.

"Поставили сме задача пред треньора Мирослав Живков да проучи всички условия за участие в евротурнирите, на базата на които ще направим финансов анализ и ще преценим. Принципно имаме желание, но всичко трябва да стане след задълбочен анализ", коментира г-н Велев, който присъства на пресконференцията в Пресклуб България, на която Миро Живков бе определен за №1 за месец април.

"Общината в Добрич също много помага, като сега предстои втори етап на ремонт в зала Добротица, за да бъде залата в още по-добро състояние", добави още Веселин Велев.

Източник: Bgvolleyball.com