Минималните температури остават над нулата
Минималните температури остават над нулата / © БГНЕС, архив

Започналото от запад следфронтално разкъсване и намаление на облачността ще продължи и ще обхване и югоизточните райони. Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса.

През деня над страната ще има променлива облачност, по-значителна над планинските райони и в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 8 до 13 градуса. 

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за януари.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 2 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg