Среща в Италия
Среща в Италия / Община Генерал Тошево
Делегация от Община Генерал Тошево бе на работно посещение в Италия. Тя бе съставена от кмета Валентин Димитров, зам.-кмета на Община Балчик Димитрин Димитров и представители на МИГ Балчик – Генерал Тошево. Посещението се финансира по линия на спечелен от МИГ проект за подготвителни дейности за бъдещо транснационално сътрудничество с местни групи от Италия и Испания.

Програмата включваше срещи и разговори с представители на италианската МИГ Л‘Алтра – Романя, за установяване на партньорски взаимоотношения.
По време на посещението групата от България посети обекти с културно-историческо значение и осъществи няколко ползотворни срещи, между които и тази с кмета на Сан Лео – Мауро Гуерра.

Екипите от България и Италия обсъдиха подготовката за бъдещ проект за сътрудничество, своите стратегически цели за развитието на селски и т.н. бавен туризъм сред природата и чистата среда на селските територии, граничещи с морски курорти. Споделени бяха и някои успешни практики и идеи за общи туристически пакети, които да се предлагат на широка гама от заинтересовани лица и потребители.

С тази първа среща стартират дейностите за установяване на бъдещо транснационално сътрудничество, посочват от Община Ганерал Тошево.