Йордан Йорданов
Йордан Йорданов / Дарик Добрич
Графиците на дейностите по водния цикъл ще бъдат качени на сайта на общината
Първата копка на водния цикъл в Добрич
94604
Първата копка на водния цикъл в Добрич
  • Първата копка на водния цикъл в Добрич
Готови са графиците на изпълнителите на водния цикъл в Добрич за това в кой ден коя улица ще се разкопава. Необходимо е да се доизчистят някои технически подробности и съвсем скоро – вероятно до седмица, графиците ще бъдат публикувани на сайта на общината, заяви в ефира на Дарик радио кметът Йордан Йорданов. От разчетите ще става ясно кога ще започне и кога трябва да завърши работата по съответната улица.

По думите на кмета  ще се разкопава толкова дълго трасе, колкото може да бъде завършено в рамките на деня. „Няма да има разкопано и оставено с дни, освен инцидентно, в редки случаи”, каза кметът. Той увери, че в никакъв случай няма да се стигне до там домакинства да остават без вода два или три дни. Всъщност водата ще се спира само когато трябва да се направят връзките с новия водопровод.

Министър и кмет направиха първа копка от водния цикъл на Добрич

От миналата седмица започнаха дейности по лот 3 на проекта в кв.”Изгрев”, като се изпълнява пробно трасе, посочи още Йорданов. Това е по думите му един вид модел, по който строителите ще вървят, съобразявайки се с подземната инфраструктура. Началото е в кв.”Изгрев”, защото според технологията се започва от най-високата точка на лота. „Причината не е тази, че в квартала живеят определени гласоподаватели”, заяви кметът.

Чуйте още от интервюто с Йордан Йорданов в прикачения файл.