Кметът - на годишна конференция на ЕкоЕнергия
Кметът - на годишна конференция на ЕкоЕнергия / Дарик Добрич

Детелина Николова ще участва в годишното отчетно-изборно събрание на Общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия", което се провежда на 21 и 22 февруари в София. Кметът на Добрич е председател на Управителния съвет на организацията.

В събранието ще се дискутират плана за дейността на мрежата и бюджета за 2012 година. Ще бъдат избрани членове на Управителния съвет и ще се обяви темата на конкурса на "ЕкоЕнергия" за тази година.

Днес ще се проведе семинар на тема „Енергийната ефективност и устойчивото градско планиране", който представлява първа среща на националната платформа за диалог по Споразумението на кметовете. В него общински експерти ще представят успешни практики в интегрираното планиране за устойчиво градско развитие на община Добрич. Ще се дискутира реализацията на плана за устойчиво развитие на Копенхаген и плана за действие по прилагане на Споразумението на кметовете. Предвидени са и теми, свързани с диалога между институциите според съвременното законодателство за енергийна ефективност.

Вторият ден от семинара е на тема „Нискоенергийна сграда - задача на днешния ден". Ще се разгледат българската традиция в нискоенергийната къща, норми за енергийна ефективност в сградите и ролята на общините в обновяване на жилищни фондове.