Кметският екип си даде оценка малко над 5
Кметският екип си даде оценка малко над 5 / netinfo

Давам оценка малко над пет за работата на кметския екип през третата година от мандата, заяви кметът на Добрич Детелина Николова пред журналисти по време на отчета си за последната година от управлението й.

Николова определи трите години като успешни.

 „Аз не залагах на фалшиви обещания, а на ясни приоритети. Така ще продължим и през четвъртата година. Определено ще се кандидатирам за втори мандат и разчитам на помощта на гражданите”, обяви кметицата.

 Като успех на екипа се оценява подобрената бизнессреда в града. През първото шестмесечие на 2006-та година в Добрич са отчетени 318 милиона лева от продажби. Това е с 50% повече от същия период на 2005-та година. Кметството е издало 620 строителни разрешителни за жилищни сгради – нещо, което като обем не се е случвало през последните 15-20 години, посочиха от кметския екип. През последните 12 месеца в града са привлечени над 30 млн.лева бизнесинвестиции. 15 милиона пък са влезли в хазната от проекти и програми. Добрич е осветен, а около 18% от уличната мрежа е изцяло преасфалтирана. Водят се преговори с потенциални инвеститори в производство и услуги за бизнесзоната в бившето поделение.

 От веригата хипермаркети „Билла” са проявили интерес да изградят магазин в Добрич. Вече са издадени строителните разрешения   и през 2007 година  ще започне строителството на маркет от веригата „Кауфланд”.

Детелина Николова посочи и някои от проблемите, с които екипът не се е справил и ще продължи да работи и през 2007-ма година. Сред тях са бездомните кучета и лошата организация на движение и паркиране на МПС. Сериозна работа предстои и по въвеждане на разделното събиране на боклука, както и по доизграждането на новата клетка на депото за твърди битови отпадъци в Богдан.