Йордан Йовчев откри  фитнес център в Шабла
Йордан Йовчев откри фитнес център в Шабла / Община Шабла

Зам.-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев преряза лентата на новоизградения фитнес център на открито в Градския парк на Шабла, съобщават от кметството.
Спортният обект е изграден от община Шабла в партньорство с Българска асоциация „Спорт за всички” (БАСВ) с идеята да се създадат подходящи условия и да се популяризира масовият спорт. Стойността на проекта е 20 000 лв.

Фитнес-центърът е оборудван с 9 мултифункционални спортни уреда, които са подходящи за деца, възрастни и хора с двигателни увреждания. На видно място са указани правилата за посетителите на площадката и упътване за ползването на всеки уред.

Гостуването на най-успелия български гимнастик Йордан Йовчев беше чест за всички любители на спорта в Шабла, посочват от общината.

Преди да демонстрира предназначението на уредите и да даде първи насоки на най-нетърпеливите-децата, Йордан Йовчев благодари за съдействието на кметския екип по изграждането на фитнес-центъра и призова присъстващите да пазят изграденото за всички, които желаят да поддържат своята добра физическа форма.
Кметът на града проф. Райна Бърдарева изрази надежда, че скоро в града ще се открие ново спортно съоръжение.