Искат разширяване и прекатегоризация на  пътя  Добрич - Варна
Искат разширяване и прекатегоризация на пътя Добрич - Варна / netinfo

Разширяването на пътя Добрич - Варна и възможностите за неговото прекатегоризиране в „международен” бе основна тема на работна среща в областна управа. До идеята се стига, тъй като пътят Добрич - Варна е с намалена пропускателна способност, вследствие натоварения тежкотоварен трафик към Румъния и Русия, обясни областният управител д-р Ердинч Хаджиев. По думите му колкото повече институции подкрепят предложението, толкова по- голям е шансът то да се реализира.

Инициативата подкрепи началникът на Областно пътно управление инж. Стефан Желязков, който участва в срещата.

Най - напред трябва да се помисли за изграждане на обходен път в района село Стожер като паралелно с това стартират предпроектни проучвания за направа на четирилентов път, обясни инж. Желязков.

На срещата бе припомнено, че през 90-те години е имало предложение пътят Добрич- Варна да се прекатегоризира в „международен”. Участниците в срещата се обединиха около мнението, че тази процедура трябва да се поднови.

Предстои въпросът да бъде обсъден от Областния съвет за развитие, който да подготви становище до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.