И математиците в Добрич знаят за „Парола: Касова бележка“
И математиците в Добрич знаят за „Парола: Касова бележка“ / НАП-Добрич

Данъчните посетиха зрелостниците от ПМГ „Иван Вазов“ в Добрич, за да разговарят с тях и  да повишат информираността на младите за данъците и осигуровките. Посещението е част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците 2“, която се провежда в цялата страна. Акцент в кампанията тази година са отговорите на въпросите защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител. Младите хора бяха запознати и с това, какво трябва да знаят при започване на работа, заплащането на осигуровки и прекъсването на здравните права.

Учениците бяха запознати и с възможността да се включат в играта „Парола: Касова бележка“. Според регламента на играта, всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и за мобилни телефони с операционни системи Android и IOS. Учениците могат да регистрират касови бележки до 31 май.

Колкото повече фискални бонове запише един участник, толкова по-голям е шансът му да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират до края на играта. Печелившите се определят на лотариен принцип.

Над 1600 са учениците в страната, които участват в играта „Парола: Касова бележка“ от нейното начало. Регистрирани са касови бележки за над 1 млн. лева. Учениците от Добрич са регистрирали от началото на играта до момента 3 141 касови бележки, чиято стойност надхвърля 20 хил. лева.

През изминалия месец добричките данъчни проведоха срещи със зрелостниците   от Професионална гимназия по туризъм „П. Яворов“.  В страната са проведени общо 144 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в 28 средни училища в цялата страна. Феновете на страницата в социалната мрежа „Фейсбук“ вече са над 11 000.

И математиците в Добрич знаят за Парола: Касова бележка
netinfo