Готови са обвиненията срещу трима добричлии, ограбили четири жени
Готови са обвиненията срещу трима добричлии, ограбили четири жени / Sofia Photo Agency, архив

Трима мъже от Добрич са обвинени в извършване на грабежи, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Милена Любенова. Това са Самет Шукриев на 29 години, Милен Сидеров на 27 години и 32-годишният Вехби Алиибрямав.

В периода от декември 2011 до януари 2012 години тримата отнемали чрез употреба на сила дамски чанти от ръцете на пострадалите. Ограбени са общо 4 жени. Грабежите са извършвани във вечерните часове на деня, в централната градска част близо до домовете на пострадалите. Три от грабежите са извършени от обвиняемите Шукриев и Сидеров, а четвъртата жена е била нападната от Шукриев и Алиибрямов.

В единия от случаите докато издърпвали чантата от ръцете на пострадалата тя паднала и получила травма на крака, което означава, че й е нанесена средна телесна повреда. В чантите на пострадалите жени е имало общо над 1500 лева, дебитни карти, мобилни телефони и други вещи.

И тримата мъже са осъждани, а за Алиибрямов извършеното престъпление е в условията на опасен рецидив. Сега обвиняемите могат да получат наказание лишаване от свобода за 5 до 15 години.