Ген.Тошево ще ремонтира забавачница с пари по Красива България
Ген.Тошево ще ремонтира забавачница с пари по Красива България / Община Генерал Тошево, ОДЗ Радост, ремонтни дейности, проект, Красива България

Община Ген.Тошево ще стартира ремонтни дейности в ОДЗ „Радост” с пари по проект „Красива България”, информираха от кметството. Проектното предложение на общината „Обновяване фасади, санитарни възли и кухненски блок на ОДЗ „Радост", гр. Генерал Тошево”, е на обща стойност 256 693 лева и е едно от четиридесетте одобрени за финансиране дейности на общини от цялата страна.

23 хиляди лв. от общата сума са за строително-монтажни работи по детското заведение, 12 835 лв – за обучение и 12 834 лв - за оперативно управление и изпълнение на проекта. Очаква се изпълнението на дейностите да стартира през летния сезон, когато и децата, посещаващи забавачницата, са във ваканция.

През 2012 и 2013 година за мероприятия по оптимизация на сградния фонд на ОДЗ „Радост” бяха усвоени близо 115 хил.лв., общински средства. С тях изцяло бе санирана сградата, като бе извършена топлоизолация и подмяна на дограмата. Проектът, който ще се осъществи през тази година чрез „Красива България”, включва реконструиране на санитарни и кухненски помещения, полагане на подходящи подови настилки, облицоване и боядисване на стени. Ще бъдат подменени ВиК и ел. инсталациите, ще бъде сменена вентилационната система, с нова обслужваща техника ще бъдат оборудвани кухненските помещения и санитарните възли. Ще бъдат сменени и вътрешните врати. С тези дейности ще приключи обновяването на материално-техническата база на детските заведения в Ген.Тошево, информират от общината.