Началото на проекта е поставено в Полша
Началото на проекта е поставено в Полша / ФСГ
Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич започва участието си в проект на тема „Използване на Гугъл инструменти и мобилни приложения в учебния процес“.  Гимназията ще работи съвместно по този двугодишен проект с партньори от 4 държави - Литва, Португалия, Туция и Полша. Проектът е финансиран по  Програма „ЕРАЗЪМ+”, а дейностите ще приключат на 30 септември 2020 година.
 
Координаторът на проекта Милена Николова и Снежина Вутова – учител по английски език от гимназията, участваха в работна среща по проекта в Слупск, Полша. На нея бяха подписани договорите и анексите между партньорите. Бяха разпределени конкретните задачи за всеки партньор. Добричкото училище ще създаде сайт на проекта, а Фейсбук страница, Фейсбук група, лого и  eТwinning платформата са задачите на останалите партньори.

ФСГ Полша проект
ФСГ

Вече е започнала работа по подбор на 14-те ученици от гимназията, които ще участват в трите мобилности в Полша (5 ученици), Литва (5 ученици)  и Португалия (4 ученици).  Те ще бъдат придружавани от по двама учители по различни предмети (математика, ИТ, литература, гражданско образование и чужд език) в зависимост от темите на срещите. Първата учебна мобилност с ученици ще бъде отново в Полша от 24 до 30 март 2019 г., на която темата е “Използване на софтуер за създаване на забавни уроци по предмети, където се изучават обичаи и традиции”.

Ученици от ФСГ посетиха офиса на НАП в Добрич

 
През месец юни ФСГ ще бъде домакин на втората среща с тема: “Използване на онлайн инструменти за управление на класна стая и създаване на тестове по математика“.  В нея ще участват и ще бъдат обучени 20 ученици и 8 учители.
 
Като резултат от проекта се очаква учениците да подобрят знанията си по отношение на онлайн инструменти за образователни цели, дигитални проекти, онлайн викторини, дигитални произведения на изкуството, да придобият опит в друга култура и др.
 
Учителите ще имат възможност да обменят добри практики, методи на преподаване, мнения и ще подобрят своите дигитални умения, организационни умения и методи на преподаване.

ФСГ Полша проект
ФСГ