Френската  търговска верига „Карфур”  стъпва  в Добрич
Френската търговска верига „Карфур” стъпва в Добрич / netinfo

Френската търговска верига „Карфур" /Carrefour/ ще има хипермаркет в Добрич. Вече е финализирана  сделката за наемането на площ в  новостроящия се „Добрич Сити Център", съобщават от DLA Piper - основен правен консултант за  проекта на веригата в Добрич. Новият хипермаркет ще бъде разположен на  6 900 кв. метра.

„Добрич Сити Център"  ще бъде разположен на мястото на бившия обувен завод в града.  Планира се строежът на търговския център да бъде завършен през последното четиримесечие на 2011 година, като предвидената дата за официалното му откриване е Денят на Добрич - 25 септември.
 
Инвеститор в „Добрич Сити Център" е European Trade Center /ЕTC/. Това е компанията, изградила  проекта „Бургас Плаза", в който „Карфур" откриха първия си хипермаркет в България.

Следващият обект от веригата  предстои да бъде открит в София. В строеж са хипермаркетите във Варна, Стара Загора и Добрич.  Работи се и по обекти в Русе и Плевен.

Групата "Carrefour" е най-голямата търговска верига в Европа. Компанията притежава над 16 хил. магазина в 30 държави. За 2008 г. "Carrefour" има оборот от 97.6 млрд. евро.