Факелно шествие за  присъединяването на България към ЕС
Факелно шествие за присъединяването на България към ЕС / netinfo

Факелно шествие ще организира Областна управа -Добрич по повод присъединяването на България към ЕС . Тържественото отбелязване на членството е насрочено за  19 януари.

5 лъча от ученици ще тръгнат от Хуманитарна гимназия, училище”Христо Ботев”, СОУ ”П.Р.Славейков”, „Стара къща” и стоматологията. Участниците в шествието ще носят факли, знамето на ЕС и на страните -членки на съюза. Петте лъча ще се съберат на площад ”Демокрация” в 18 часа. В този час, в зала „Добрич”  ще започне и концерт посветен на присъединяването.

 

През целия ден на 19 януари в  Художествената галерия ще се представят деца от детските градини и училищата в добричка област. В Младежкия дом  ще се проведе викторина на тема „Да опознаем културата и историята на страните от ЕС”, с участието на ученици от  училище „Христо Смирненски”. От 11 часа в залата на младежкия дом ще се представи  танцова формация „Денс” от Балчик.

Тържественото честване, организирано от Областна управа, ще завърши в 20.30 часа с фойерверки на площад ”Демокрация”.

 

Покани за участие в тържествата в Добрич са изпратени до президента, министъра на държавната администрация, министрите Даниел Вълчев и Нихат Кабил, депутати. Гости на проявата ще бъдат и представители на побратимените области Констанца,  Къркларели, Измаил, Кагул.