Един загина и трима са ранени в катастрофа на пътя Добрич – Генерал Тошево
Един загина и трима са ранени в катастрофа на пътя Добрич – Генерал Тошево / Дарик Добрич

17-годишен младеж загина в катастрофа по пътя Добрич-Генерал Тошево, информират от Областната дирекция на МВР. Той е бил на задната седалка на автомобил, който катастрофирал вчера в 21 часа на около 500 метра след разклона за село Царевец, в посока Добрич.

Съобщение за случая е получено на телефон 112. Пристигналите на място екипи установили, че лек автомобил "Мерцедес", управляван от 29-годишен добричлия без шофьорска книжка, се е блъснал в крайпътно дърво. Според данните, водачът е загубил контрол заради несъобразена скорост и се е ударил в дървото с дясната част на колата, където на задната седалка се намирал 17-годишният, който е загинал на място.

В колата са се возили още двама младежи. 26-годишен, който седял отпред, е настанен в реанимацията на МБАЛ - Добрич с черепно мозъчна травма, счупен таз, в кома и с опасност за живота. Возещият се на задната лява седалка в автомобила е под наблюдение в отделението по неврохирургия, без опасност за живота.

Шофьорът също е в реанимацията с коремни и гръдни контузии, без опасност за живота. Изпробван е за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. По случая се работи в условията на досъдебно производство.