Един различен урок за народните будители изгледаха деца от ОУ Хр. Смирненски
Един различен урок за народните будители изгледаха деца от ОУ Хр. Смирненски / Дарик Добрич

В навечерието на 1 ноември, деца от началния курс в ОУ „Хр. Смирненски" станаха свидетели на интерактивен урок, посветен на Христо Ботев. Той бе демонстриран в залата на Кукления театър от неговия автор Искрен Красимиров от Фондация "Незабравима България". Прожектирайки филм, той разказа между епизодите много за подвига на Ботевата чета.

Искрен Красимиров се оказа наследник на Ботев четник. Той бе облечен като участник в националноосвободителните борби през османско време, което допълни впечатлението на децата от различния учебен час. Те се включваха, отговаряйки на многобройните въпроси за съдбата на един от най-големите ни герои - възрожденци. Децата научиха, че най-младият участник в четата на войводата Ботев е бил на 14 години - малко по-голям от самите тях. Урокът бе озвучен със стихотворения от и за големия ни поет и революционер.

Идеята за събитието е на старшия учител в училището Рени Бончева. Тя сподели, че трябва винаги в навечерието на празника на будителите да оказваме почит на всички значими за обществото ни личности и да търсим новите будители. Освен това не е важно само да се събудим, а след това да се хванем на работа, каза тя.

Един различен урок за народните будители изгледаха деца от ОУ Хр. Смирненски
netinfo