Две основни задачи ще решава оргкомитетът за полумаратона в Каварна
Две основни задачи ще решава оргкомитетът за полумаратона в Каварна / БГНЕС, архив
Две основни задачи ще решава оргкомитетът за полумаратона в Каварна
32711
Две основни задачи ще решава оргкомитетът за полумаратона в Каварна
  • Две основни задачи ще решава оргкомитетът за полумаратона в Каварна

Два са основните проблеми при организацията на Световното първенство по полумаратон, което ще се проведе в Каварна през 2012 година. Това са охраната на състезанието и издаването на визи на бегачите за престоя им у нас, каза пред Дарик кметът на Каварна Цонко Цонев. Той участва днес в София в първото заседание на Организационния комитет за провеждане на първенството. Домакин на срещата бе вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и патрон на престижното състезание. Присъстваха каварненският кмет и Добри Карамаринов - шеф на Българската федерация по лека атлетика и председател на Организационния комитет. 

„Има законова възможност визите за лекоатлетите, а те повечето са африканци, да се издават направо на летището и да важат за 10 дни. За това получихме светкавична подкрепа от Цветан Цветанов. Такова голямо състезание ще има и доста мащабна охрана, за която също трябва да се мисли от сега. Това са два проблема, които ни бяха поставени от Световната федерация по лека атлетика и смятам, че ще ги разрешим", каза Цонев. 

Състезанието ще се проведе на 6 октомври 2012 година. Домакинството на Каварна за световното по полумаратон е историческо за леката ни атлетика. Досега не е гласувано доверие на България за състезание от този ранг за мъже и жени. 

В прикачения файл чуйте още от кмета Цонко Цонев: